Een financiële crisis vermijden

hebben van een fantastisch product, een sterke verkoop en een geweldige klantenservice zijn ongetwijfeld enkele van de dingen die nodig zijn om een ​​succesvol bedrijf te maken. Maar dit alles is niet relevant als u in een financiële crisis zit. Zonder een solide stabiele financiële positie kan de minste schok voldoende zijn om uw bedrijf op de grond te jagen.

Dus wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat al uw harde werk niet tevergeefs is? Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat een financiële crisis de boot niet op zijn kop zet of zelfs zinkt? Laten we eens kijken wat deze schokken kan veroorzaken en, nog belangrijker, wat u eraan kunt doen.

Slechte administratie en administratie

Bedrijfseigenaren zijn meestal geen goede administratie of boekhouders! Mensen die een bedrijf starten, hebben geweldige ideeën, zien een gat in de markt of hebben de persoonlijkheid om iets te verkopen. Het zijn geen mensen die ‘s ochtends uit bed springen en zeggen’ Geweldig ‘, het is vandaag een btw- en papierwerkdag!

Als u uw zaken op het rechte pad wilt houden, moet u accepteren dat er dagen als deze zullen zijn; je kunt het niet vermijden. U moet een register bijhouden van uw verkopen, uw aankopen, hoeveel u heeft, hoeveel grondstof of eindproducten u in uw bezit heeft.

Zonder deze gegevens raak je heel snel uit het oog waar je bent. Je weet het niet:

Waar heb je je geld aan uitgegeven?

Je weet niet waar je geld naartoe gaat.

Je weet niet waar al je voorraad is, heeft iemand het gestolen? Wie weet?

U werkt effectief in het donker en dit is niet bevorderlijk voor de financiële stabiliteit. Dus wat voor soort records hebben we het over? Niets verfijnd. Het kan zo simpel zijn als een boek met één pagina voor uw inkomen en een andere voor uw uitgaven. Minstens één keer per maand in totaal om te zien hoeveel geld je hebt verdiend (hoop ik!). Er is een gezegde. De mensen die records bijhouden, zijn de mensen die records breken die zo waar zijn.

Uw banksaldo niet in de gaten

Weet u precies wat uw banksaldo vandaag is? Waarom is het belangrijk? Want als je een cheque gaat schrijven, moet je weten of je het geld op je rekening hebt staan. Als je die vervelende bankdirecteur niet doet, kan hij het gewoon stuiteren.

Dit kan uiteraard uw reputatie negatief beïnvloeden; uw krediet zal worden beschadigd en het kan zijn dat u in de toekomst moeite zult hebben om ondersteuning te krijgen van uw bank en leveranciers. Allemaal omdat je niet hebt gecontroleerd wat je saldo was.

Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u een lopend totaal bijhoudt in een kasboek van wat u op uw rekening hebt staan. Waarom zou u zich niet aanmelden voor internetbankieren? Tegenwoordig stellen alle High Street Banks deze faciliteit beschikbaar, dus er is geen excuus om uit het oog te verliezen waar u staat.

Slecht cash- en kredietbeheer

Nauw verbonden met het in de gaten houden van uw banksaldo is hoe u met uw cashflow omgaat. Dit heeft 3 aspecten.

  1. laat u niet verleiden om te veel bij u thuis of op uw bedrijfsterrein te bewaren. U kunt het kwijtraken door dieven, brand of overstroming

2.Als u business-to-business verkoopt, wordt u mogelijk geconfronteerd met verkopen op krediet. Als dat zo is, wees dan gedisciplineerd bij het achtervolgen van uitstaande betalingen. Je kunt het je niet veroorloven je te schamen om een ​​cheque te vragen. Als u een krediet van 1 maand bent overeengekomen, waarom zou u dan 3 maanden wachten? Achtervolg zo hard als je kunt, want onthoud dat je je eigen schulden moet betalen!

  1. Misschien heb je geluk dat je een kredietperiode krijgt van de mensen bij wie je koopt. Als ze je een maand krediet geven, houd je er dan aan. Als u besluit uw facturen vast te houden voordat u betaalt, wordt u mogelijk geconfronteerd met een brief van een advocaat. Negeer het probleem niet en hoop dat de telefoontjes zullen verdwijnen – dat zullen ze niet!

Geen kostencontrole

Om uzelf in een sterke financiële positie te houden, moet u rondkijken voor aankopen die u moet doen. Vergelijk prijzen en specificaties. Heb een bovengrens waarboven u niet zult betalen. Wees altijd op zoek naar een goede deal.

Uitgeven aan de verkeerde dingen

Een eigen bedrijf runnen kan een zeer krachtig gevoel zijn! Je komt misschien in de verleiding om aan alles behalve het bedrijf een nieuwe auto, flitsende kleding, een nieuwe keuken uit te geven. Nou, je moet er toch zo uitzien?

Zorg ervoor dat u tijdens de eerste jaren en zelfs wanneer u gevestigd bent, uw zuurverdiende geld besteedt aan de juiste dingen. De attributen van succes zijn mogelijk niet goed in deze fase van uw zakelijke leven. Uw bedrijf heeft geld nodig om te kunnen groeien. Verwijder het geld en u verwijdert het levensbloed dat uw bedrijf in leven houdt.

U moet gedisciplineerd zijn in uw uitgaven en uzelf de vraag stellen: zullen deze kosten iets toevoegen aan mijn bedrijf ?. Handel niet op impuls; ga weg en denk na over elke grote uitgave. Als het antwoord op de vraag nee is, moet u twee keer nadenken over uitgaven.

Niet op tijd bezuinigen

niet halen van de noodzakelijke bezuinigingen om het voortbestaan ​​van uw bedrijf te garanderen, is iets dat u zich niet kunt veroorloven. Als je een probleem ziet, doe er dan iets aan! Leun niet achterover en hoop dat het beter wordt; de kans is groot dat het niet zal gebeuren.

Als u een product of dienst heeft die niet presteert en het u geld kost, probeer het dan niet meedogenloos te zijn, wees meedogenloos en knip het uit. Maak snel uw beslissing; hang niet rond. Niet snel handelen zal het probleem alleen maar verergeren.

Afhankelijk vanklanten

een klein aantalhebben van een klein aantal klanten is geen probleem als alles goed gaat, maar als een of twee u verlaten of niet op tijd betalen, kan dit problemen veroorzaken.

Als u afhankelijk bent van 3 klanten en een van hen vertrekt, wordt u geconfronteerd met een omzetvermindering van 33%. Tenzij u hem onmiddellijk kunt vervangen, is het mogelijk dat u uw overheadkosten niet snel genoeg kunt verlagen om een ​​crisis te voorkomen.

U kunt het zich niet veroorloven dat uw bedrijf losgeld ontvangt. Probeer zoveel mogelijk te diversifiëren. Ga erop uit en krijg nieuwe klanten.

Hetzelfde geldt voor bedrijven die slechts op één of twee producten vertrouwen. Een verschuiving in de openbare smaak kan u hoog en droog achterlaten met onverkochte voorraad en geen zaken!

Geen budget hebben

Een goede financiële discipline is een budget hebben. Ga aan het begin van elk jaar zitten en stel op basis van uw inkomsten en uitgaven over het voorgaande jaar nieuwe doelen. Kijk om te zien waar u kunt bezuinigen op uitgaven of zelfs wat u allemaal samen kunt schrappen.

Gewapend met uw budget heeft u een gids om aan te werken. Dit is een tweede controle voordat u grote onnodige aankopen doet.

Het hebben van een budget geeft discipline aan uw uitgaven. Aan het einde van elke maand up-to-date door uw werkelijke inkomsten en uitgaven op te nemen en vervolgens uw budget te vergelijken met de werkelijke waarden. Door deze oefening te doorlopen, krijgt u meer focus en wat uw bedrijf doet. Het kan u helpen de zaken recht te zetten door de probleemgebieden te benadrukken.

Geen noodplan aanwezig

Grotere bedrijven hebben een noodplan nodig voor alle bedrijfsonderdelen. Een noodplan is in feite een plan dat de vraag beantwoordt: wat zouden we doen als dit zou gebeuren?

Wat is je als? Wat als u uw pand verliest? Wat als uw computer uitvalt?

Voor een klein bedrijf bent u het grootste risico! Wat zou er met uw bedrijf gebeuren als u ziek wordt of zelfs sterft? De meeste kleine bedrijven zijn volledig afhankelijk van de eigenaar. Je doet alles!

Als u een maand of twee maanden ziek genoeg bent dat u niet kunt werken, wie zorgt er dan voor de klanten? Wie krijgt er nieuwe? Wie zorgt voor het papierwerk? Wie haalt het aan u verschuldigde geld op?

Dit zijn belangrijke vragen die u nu moet beantwoorden. U moet iemand identificeren die voor u kan invullen als u een potentiële financiële crisis wilt voorkomen. De volgende stap is het schrijven van een handleiding over hoe uw bedrijf werkt en waarin alle belangrijke processen worden beschreven. Als er iets gebeurt, is er in ieder geval een pad te volgen!

Niet met uw bankmanager praten

Zodra de meeste mensen een financiële crisis zien opdoemen, is de persoon die ze het meest proberen te vermijden hun bankmanager! Als ze hem aan dezelfde kant van de weg zien lopen, steken ze over om te voorkomen dat ze tegen hem aan botsen.

De bankmanager is meestal de eerste persoon met wie u moet spreken. Bankmanagers willen graag op de hoogte blijven van wat er in uw bedrijf gebeurt. Ze houden niet van verrassingen. Wanneer ze in het duister worden gehouden, nemen ze beslissingen die een grote impact kunnen hebben op uw bedrijf.

U moet besluiten om met uw bankmanager te praten op het moment dat u vermoedt dat er een probleem is. Wie weet verrast hij je door aan te bieden iets te doen om te helpen!

Financiële problemen kunnen meestal worden voorkomen door een stap terug te doen bij het bedrijf en na te denken over wat er mis kan gaan. Als je dat eenmaal weet, kun je maatregelen nemen om preventieve maatregelen te nemen voordat het te laat is.