Vijf stappen om een ​​budget te creëren voor uw onderneming

Hoe haat ik budgetten!

Elke keer dat een accountant me vertelde een budget voor mijn bedrijf op te stellen, was mijn antwoord: als ik de tijd krijg, krijg ik! Ik krijg gewoon nooit de tijd.

Toen ik voor het eerst met mijn bedrijf begon, heb ik jarenlang nooit op een budget gelet. Ik wist of ik geld verdiende door naar mijn financiële overzichten te kijken en dat was goed genoeg voor mij. Elke keer dat ik iets probeerde samen te stellen, vergeleek ik ook nooit mijn financiële gegevens met de budgetaantallen die ik heb gemaakt.

Twee jaar geleden besloot ik het anders aan te pakken. Ik ontwikkelde een prognose voor een kwart van wat ik verwachtte van inkomsten en uitgaven. Ik kwam met de cijfers op basis van de cijfers van vorig jaar. Het was gemakkelijk om naar vorig jaar te kijken en alleen een procentuele toename toe te voegen aan de cijfers. Vervolgens nam ik de tijd om eens per maand de voorspelling te bekijken met waar we op dat moment waren.

Door dit systeem te gebruiken om een ​​prognose te maken en die maandelijks te vergelijken met de financiële cijfers, kon ik me concentreren op inkomensgebieden die achterbleven en de uitgaven stopzetten die ik niet hoefde te maken.

Ik ben een fervent fan van informatieve producten. Ik koop elke maand duizenden dollars. Nu de prognose was vastgesteld, betrapte ik mezelf erop dat ik meer besteedde dan ik had toegewezen en kon ik de volgende maand gewoon bezuinigen. Het mooie van dit systeem is dat je niet elke maand vast zit aan een bepaald cijfer, maar toch binnen de richtlijnen blijft waar je wilt zijn voordat het jaar of kwartaal eindigt.

De beste manier om dit in te stellen, is door een financieel programma zoals Quickbooks of Peachtree te gebruiken. Volg alle inkomsten en uitgaven met behulp van de software. De volgende stap is het afdrukken van financiële overzichten die bijhouden wat u heeft gedaan. Neem vervolgens de cijfers van uw jaarrekening en verhoog uw inkomen met het percentage waarmee u de inkomsten wilt verhogen. Kijk vervolgens naar de uitgaven en bepaal welke categorieën zullen toenemen op basis van de verkoopstijging. Dit worden uw financiële prognoses.

De laatste stap is het herzien van uw feitelijke financiële staat (winst- en verliesrekening of winst en verlies) naar uw projecties. Zorg voor systemen om de inkomsten te verhogen en de kosten te verlagen indien nodig.